078-6991344 info@steef.nl

Uw woning

Robuuste gemetselde gevels zijn voorzien van accenten in de vorm van rollagen en spekbanden.

Uitleg  Architect Robert Tromp over waterhoven

 

“Over een antwoord op de vraag wat voor Jaap Brand, eigenaar van Brand I BBA Architecten, het uitgangs­punt bij het ontwerp van project Waterhoven is geweest hoeft hij niet lang na te denken. “Er ligt voor het gebied een stringent beeldkwaliteitsplan.”

“De basis van dat plan wordt door de jaren ‘30 architectuur gevormd. Aan de hand van dit uitgangspunt is mijn collega architect Robert Tromp aan de slag gegaan.”

Robert Tromp:

“Ik heb mij voor de architectonische uitstraling van de woningtypen laten inspireren door enerzijds de woningen die al in de wijk Waterhoven gebouwd zijn en daar aansluiting bij gezocht, zodat door de gehele wijk eenzelfde harmonieus straatbeeld aanwezig is.”

 

 

Anderzijds heb ik mij ook laten inspireren door de Alblas en ervaren hoe mensen op en langs dit riviertje wonen en leven. Dit rijke gevoel van buitenleven langs het water heb ik vertaald naar een rijke detaillering in de gevelontwerpen. Robuuste gemetselde gevels zijn voorzien van accenten in de vorm van rollagen en spekbanden. De pannendaken hebben royale dakoverstekken meegekregen.

Daarnaast zijn de gevels voorzien van enkele kleine vlakken wit keimwerk. Die geven de woningen nét iets eigens mee. De witte gevelvlakken zijn echter ook een knipoog naar de diverse wit gekeimde en gestucte woningen die her en der langs de Alblas staan.”

Jaap Brand vult aan:

“Daarnaast is het natuurlijk ontzettend mooi om op je eigen dorp aan de slag te gaan en mee te werken aan de realisatie van deze nieuwe wijk.”

Bouwstijl

Bij Welstand Bouw werken we met een slim bouwsysteem. Zo maken we gebruik van unieke sandwichpanelen, die sterk en slank zijn. Het woonoppervlak is hierdoor tien procent groter dan bij traditionele woningen met hetzelfde volume. Zo blijft er meer ruimte voor je tuin over. Het unieke van de sandwichpanelen is dat ze zowel een dragende als isolerende functie hebben. Dit vormt het skelet van jouw woning.

De woningen zijn niet alleen mooi, maar zorgen ook voor optimaal wooncomfort door de extreem geïsoleerde daken en vloeren. We werken met een damp-open constructie, zodat het gebouw natuurlijk ademend is en je niet het gevoel hebt dat je leeft in een plastic zak. Je woning verliest nauwelijks warmte. Je bespaart flink en draagt bij aan een beter klimaat.

 

# het nieuwe bouwen

De installatie

De innovatieve installatie van Nilan.

De gasloze woningen worden voorzien van een slimme warmtepomp van Nilan.

De warmtepomp is namelijk een all-in-one unit, dat wil zeggen alles huist in één kast: de boiler, de sensoren, de luchtfiltering, de warmtepomp(en) etc.

Het basissysteem wordt op één temperatuur ingesteld. Met vloerverwarming kan er extra comfort gecreerd worden en kunnen de ruimtes individueel geregeld worden. 

Het systeem gebruikt de warmte van afgezogen lucht weer om het de verse lucht voor te verwarmen